miércoles, abril 27, 2016

Premi al projecte CreacióXIC

El projecte d'art comunitari CreacióXIC guanya el segon premi Federico Mayor Zaragoza 2016 (UNESCO), en la categoria social-cultural. 

Aquest premi reconeix tot el seu recorregut, en les seves cinc edicions.

Una nodrida representació de participants i organitzadores del projecte ens hem traslladat a Tortosa per recollir juntes el premi i compartir aquest moment tan gratificant.

Creació XIC, projecte d'arts escèniques per a la convivència en la diversitat, ha estat impulsat i coordinat per l'Associació Marabal des de 2011. Els seus cinc anys de trajectòria i les seves cinc edicions han estat possibles gràcies a la participació i col·laboració de moltíssimes persones i entitats: veïns i veïnes del barri del Poble-sec i entorn, Pla Comunitari Poble-sec, Coordinadora d'entitats del Poble-sec, Pla BCN Interculturalitat, Ajuntament de Barcelona, Fundació La Roda, Districte de Sants-Montjuïc, Cooperativa ETCS, Centre Cívic El Sortidor, Centre Cultural Albareda, Mercat de les Flors, Institut del Teatre, Diables i Tabalers del Poble-sec, Grallers i castellers del Poble-sec, Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Teatre Lliure, Enfilant el museu comunitari, Museu d'Arqueologia de Catalunya, Grup d'Arqueologia Pública i Patrimoni (UB),  Hospital de dia Sant Pere Claver, Residència assistida per a gent gran Pare Batllori, Escola Mossèn Jacint Verdaguer, Escola Anna Ravell, La Bibliomusicineteca, Cia. Gog i Magog, Espai Concòrdia, Espai Infància, CERHISEC, Baixem al carrer, Llar Montjuïc de la Fundació Hospitalitat, Associació Amics Plaça Santa Madrona, Grup de música Rumbalà, Bodega Saltó, Casi9... i encara més persones i entitats que han posat el seu granet de sorra per a que el XIC hagi estat premiat en aquesta ocasió. Gràcies a tots i totes!  

I moltes felicitats a la resta projectes premiats i, per descomptat, a tots els participants! 

A la sortida de l'auditori Felip Pedrell, amb molta alegria!

Aquest premi augmenta el palmarés del XIC, sumant-se al Premi Barcelona Associacions que vam rebre l'any 2012. Reconeixements com aquests ens impulsen a seguir millorant, creant i transformant amb l'art!