domingo, febrero 14, 2016

FILS DE VIDA. Una història familiar. Una història col·lectiva. Un barri en construcció.

Us convidem a gaudir de Fils de Vida, una producció creada i interpretada per una cinquantena de veïns i veïnes d’una gran diversitat de realitats, amb la col·laboració d’entitats i equipaments cultural. Una proposta escènica de qualitat entorn la memòria històrica del Poble Sec, Montjuïc i el Paral·lel. Una fusió del teatre amateur, de la producció professional i la creació col·laborativa.

12 i 13 de març al Mercat de les Flors, Teatre Ovido Montllor. 

Entrada gratuïta amb taquilla inversa solidària. Reserva la teva entrada en aquests enllaços:

Dissabte 12 de març a les 20.30 hores

Diumenge 13 de març a les 18 hores.
Al voltant del Paral·lel està succeint una cosa important i la Sara està enfeinada amb els preparatius. Per això demana als seus pares, la Mary i el Joan Manuel, que es quedin amb les nenes. La Tània i la Zaida descobriran amb els seus avis el passat de la família: com el Pepe, el besavi, va arribar al Poble-sec per treballar a les fàbriques, hi va viure l’època d’or del Paral·lel i es va enamorar de l’Eulàlia, una noia de la burgesia industrial. I altres records inesborrables: la vida a les barraques de Montjuïc, els bombardejos de la Guerra Civil, la censura franquista… A través de la memòria de diverses generacions, compartim la lluita perquè els delicats fils de la convivència i l’amor no es trenquin.

Creació XIC. Aquest espectacle és el resultat de la cinquena edició de Creació XIC, un projecte comunitari d’arts escèniques que promou la convivència en la diversitat al barri del Poble-sec i entorn.

Repartiment:  Aida Faez-Cancela, Ana M. Hernández, Apen Ruiz, Asunción Rosales, Belén Valverde, Carlos Pérez, Carme Fossas, Caroline Giffard, Claudia Ruiz, Diana Alves, Èlia Novella, Elvira Cerro, Eva Hernández, Encarnación Gutiérrez, Esther Garcia, Felix Navarro, Patricia del Razo, Hélio Roraima, Jesús Segura, Josep M. Cuscó, Josep M. Fuentes, Josep M. Llebaria, Judit Guasch, Judit Mas, Judit Osorio, Justine Roux, María Jesús Ruiz, Marian Ivaylov, Mònica Guillemat, Natalia Font, Neus López, Rebeca Mesas, Rosalia Tejedor, Violeta Novella, Zino Benzerga i grup d’infants del barri.


Fitxa artística

Direcció artística: Joel Alvarez
Assistent de direcció: Gloria José
Direcció de cabaret: Júlia Gutiérrez i Ester López
Direcció tècnica: Guillem Llotje
Assistent tècnic: Carles Rigual
Taller de dramatúrgia col·lectiva: Òscar Galindo
Guió: Joel Alvarez
Direcció de vestuari: Gloria José
Assistent de vestuari: Inés Chilla
Escenografia: Eva Vilanova i Projecte XIC
Assistents de regidoria: Anna Pascual i María A. Navarro
Documentació històrica: Josep Guzmán i Júlia Gutiérrez
Tallers “Fils de vida”: Eva Vilanova, Júlia Gutiérrez, Claudia Ruiz i Anna Pascual
Coordinació Pla Comunitari: Esther Garcia
Direcció general i producció: Júlia Gutiérrez i Joel Álvarez
Assistents de producció: Anna Pascual
Comunicació: Ester López i Projecte XIC
Disseny gràfic: Lorena Salvador
Fotografia: Esther Planas, Joel Waksman, Rafael Rodríguez i Tomás Moyà
Vídeo: Aborigen Films


Una producció de Marabal

Col·laboració de producció: Mercat de les Flors i Institut del Teatre

Finançament: Ajuntament de Barcelona, Fundació La Roda i Coordinadora d’Entitats del Poble-sec

Col·laboració amb el projecte: Escola Mossèn Jacint Verdaguer, Centre Cultural Albareda, Baixem al Carrer, Llar Montjuïc de la Fundació Hospitalitat, Residència Assistida per a gent gran Pare Batllori, Espai Infància, CERHISEC, La Bibliomusicineteca, Centre Cívic el Sortidor, ZonaSec i BTV

Agraïments: voluntàries i voluntaris, famílies de tots i totes les implicades, Districte de Sants-Montjuïc i Xarxa BCN Antirumors.